Images

HOLME
The Holme is an exciting 28 unit development in the heart of Stoke Newington, situated between the high street and Abney Park Cemetery. The proposal for the site was developed around the idea of creating a permeable development through opening up visual and physical connections through the scheme and into the park behind. The proposal utilises two glazed vertical cores which create generous sociable atrium like spaces which have direct connections into the upper level units, removing the need for unpleasant artificially lit corridors. These breaks are then referenced in the landscaping as threads of greenery are brought through into the main square giving the feeling that the park behind is spilling into the site. The lower rise parts of the scheme have then been built out as two storey mews houses, a contemporary take on the traditional typology which create fantastic family homes with private rear gardens. 

The scheme utilises a fabric first approach to sustainability, creating a thermally efficient built envelope which will greatly reduce the energy consumption of the building over its lifetime. Further the scheme is completely gas free, integrating the latest air source heat pump technology to supply hot water to the homes. The building also utilises a complete green roof design to foster the biodiversity from Abney Park and assist towards the sustainable urban drainage strategy.