Images

LACON ROAD
‍‍
This semi-detached property sits within the heart of East Dulwich minutes walk from Lordship Lane.  The existing property required extensive refurbishment with little natural light penetrating the property alongside low ceilings and little connection to the garden.

The clients requirements were to maximise the amount of light into the darkest part of the house, increase the ceiling heights where possible and ultimately maximise the connection to the outside world. 

In order to connect to the garden as much as possible, the proposal included an internal courtyard space as well as a rear window seat within the extension. This enabled the design to blur the boundaries between internal/external space. 

The rear elevation is clad in timber with the orientation reflecting the pitched roof of the extension. The contract of internal atmosphere is clear throughout different spaces within the house.  In particular, the reading room is a dark space with a basalt paint utilised to create a cosy warm feel, alongside timber panelling and dark mood lighting.  This traditional interior design palette is juxtaposed against a contemporary full height frameless glazed window which allows light to spill deep into the space.