Images

NIMROD
An existing tired Victorian terrace house that required a full refurbishment and the opportunity for a large ground floor rear extension. The existing plot was wide, however the existing layout did not utilise the width for modern day living and had very little connection to the existing garden and minimal natural light penetrating the plan. 

The client's requirements included a large social living space that flowed naturally into the south facing garden space as well as a master suite which included considerable wardrobe space.

The design response included a large full width ground floor extension with matching London Stock brickwork. The rear facade is broken up including a pop out window space which creates a space to read and relax whilst looking out onto the garden space. 

A large secret sliding drinks rack creates a natural spatial divider between the reception room and living space which was utilised to create a party piece for when entertaining guests. This bespoke joinery item was crafted in detail with one side being traditional and one side contemporary reflecting the different atmospheres on both sides of the divider.