Images

WAVERTREE
This generously proportioned house in south west London required full internal refurbishment and reconfiguration of the ground floor due to a convoluted layout, low ceilings and minimal light penetration. 

The client’s requirements included the necessity for an open plan rear living space with direct access to the garden, as well as a dormer extension to the top floor, providing an additional two bedrooms and a bathroom, as well as a cleverly laid out open plan study. 

The ground floor rear extension was a simple cube form with an elegantly proportioned concrete wrap both internally and externally, clearly expressing the line of the new build portion of the house.  The internally exposed steelwork alongside the concrete provides an industrial style aesthetic, offering an honest, hard wearing response to materiality. 

The strip skylight runs the length of the side return and allows light to penetrate deep into the plan ensuring this open space can cater for cooking, eating, chilling, socialising, working and playing!